Project foto

Project omschrijving

In opdracht van woningcorporatie Vidomes in Delft is een plan uitgewerkt voor een grootschalige renovatie, alsmede de sloop nieuwbouw van appartementen voor het woningcomplex Roggeakker te Zoetermeer.

Het complex Roggeakker in Zoetermeer, bestaande uit 97 woningen is gebouwd in 1980 scoort zowel kwalitatief als rendement-technisch erg laag. Mogelijke toekomstvarianten voor het complex zijn onderzocht. Hierbij is gekeken naar de verbetering van ruimtelijk zwakke plekken in het complex, en zijn oplossingen gekomen voor technische problemen.

De uitwerking is weliswaar ingrijpend maar elimineert de ruimtelijk zwakke delen van het ontwerp (het brugdeel). Zes woningen worden gesloopt ten gunste van de kwaliteit van het gehele complex. Daarnaast worden meteen al het onderhoud opgepakt en worden de woningenveilig, gezond en duurzaam aangepast voor de lange termijn. Het plan draagt daarmee bij aan basiskwaliteit, duurzaamheid en toekomstbestendig vastgoed van Vidomes, maar ook aan vitale buurten in Zoetermeer.

Project details

Opdrachtgever:

Vidomes

Partner:

geen

Programma:

97 woningen