Project foto

Project omschrijving

Met een gemiddelde klanttevredenheid van een 8 en een kostenreductie van 24% hebben woningcorporatie de Alliantie en bouwondernemingen Rutges Vernieuwt en Nijhuis Bouw de afgelopen vier jaar 3.000 woningen verduurzaamd. De komende jaren komen daar nog 3.500 woningen bij. Dit is het resultaat van een innovatieve manier van ketensamenwerking: E-Sequent.

E-sequent
Om voor haar huurders de woningen op een efficiënte manier energiezuiniger en duurzamer te maken, heeft de Alliantie, samen met bouwbedrijven Rutges Vernieuwd en Nijhuis Bouw een innovatieve ketensamenwerking ontwikkeld: E-sequent.
Het uiteindelijke doel van de ketensamenwerking is dat 20% aan kosten zal worden bespaard bij een verbetering van de energetische kwaliteit (label B) van de Alliantie portefeuille.
.
Invoering van een nieuw procesmodel
Er zijn (project ongebonden) standaardisaties ontwikkeld, zoals een ‘Configurator’ (rekenmodel), een ‘Menukaart’ en een participatiestrategie voor de bewoners. De invoering van het renovatieprogramma gaat in afstemming met de huidige bewoners. De renovatie vindt plaats in bewoonde staat. Het doel is de totale woonlasten te verlagen door de woning energetisch te verbeteren. Alleen bij instemming van 70% van bewoners wordt overgegaan op het doorvoeren van de renovatie maatregelen en de bijbehorende huurverhoging. Archia heeft in samenwerking met Rutges Vernieuwd en Nijhuis Bouw de processtappen en de procesproducten uitgewerkt en implementatie begeleid.
Genomineerd voor ‘meest vernieuwende opdrachtgever’
Het ketensamenwerkingsmodel E-Sequent is in oktober 2013 genomineerd door de nationale manifestatie Voorsprong 2013, regio Midden voor de titel ‘meest vernieuwende opdrachtgever’.
.
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Project details

Categorieën:

Opdrachtgever:

de Alliantie

Partner:

Nijhuis bouw en Rutges Vernieuwd

Programma:

Woningbouwportefeuille de Alliantie